Most már tényleg komolyan el kell kezdtem "foglalkozni" a karácsonnyal, el kell dönteni mi legyen a menü, mit süssünk, milyen legyen a karácsonyfa, milyen színű legyen a dekoráció... A karácsonyfán szeretem a mézes szíveket, csillagokat és az ehető díszeket. Ennek jegyében készültek ezek a habcsók karikák is, melyek arany szalagra fűzve kerülnek majd a karácsonyfára. Nem mellesleg tojásfehérjék felhasználására is kitűnő.
Elkészítés: A hideg tojásfehérjét egy csipet só és 1 mk citromlé hozzáadásával kezdjük habbá verni. Amikor már kezd habosodni részletekben adagoljuk hozzá a porcukrot, és verjük kemény habbá. Ezután keverjük a habba a kókuszreszeléket. A kész masszát töltsük nyomózsákba és sütőpapírral borított tepsire nyomjunk belőle kis halmokat. 130C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süssük/szárítsuk a kinyomott habcsókokat 30-40 percig. Hagyjuk a sütőben kihűlni, mint a Pavlovánál, majd rácsra szedve tökéletesen szárítsuk ki. Ezután a habcsókok alját bevonhatjuk olvasztott étcsokoládéval.