2014. december 10., szerda
Kókuszcsók
Most már tényleg komolyan el kell kezdtem "foglalkozni" a karácsonnyal, el kell dönteni mi legyen a menü, mit süssünk, milyen legyen a karácsonyfa, milyen színű legyen a dekoráció...
A karácsonyfán szeretem a mézes szíveket, csillagokat és az ehető díszeket. Ennek jegyében készültek ezek a habcsók karikák is, melyek arany szalagra fűzve kerülnek majd a karácsonyfára.
Nem mellesleg tojásfehérjék felhasználására is kitűnő.
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 100g porcukor, 250 g kókuszreszelék, 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
A hideg tojásfehérjét egy csipet só és 1 mk citromlé hozzáadásával kezdjük habbá verni. Amikor már kezd habosodni részletekben adagoljuk hozzá a porcukrot, és verjük kemény habbá. Ezután keverjük a habba a kókuszreszeléket. A kész masszát töltsük nyomózsákba és sütőpapírral borított tepsire nyomjunk belőle kis halmokat.
130C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süssük/szárítsuk a kinyomott habcsókokat 30-40 percig.
Hagyjuk a sütőben kihűlni, mint a Pavlovánál, majd rácsra szedve tökéletesen szárítsuk ki. Ezután a habcsókok alját bevonhatjuk olvasztott étcsokoládéval.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése