2015. március 20., péntek

Ropogós kelkáposztalevelek sütőben, avagy kelkáposzta-chips


Már többször említettem, sütőben sütve minden zöldség finomabb. Legalábbis szerintem. Így aztán aki nem szereti a káposztát, a kelkáposztát, a kelbimbót, a brokkolit hagyományosan elkészítve, nyugodtan próbálkozzon ezzel a módszerrel; garantáltan megszereti. 
Természetesen nem hagyható ki a házilag készíthető chipsek sorából az alma-, a burgonya-, a csicsóka- de a cékla-chips sem.
Egyszerű, gyors és – nem mellesleg – látványos, ezek is igazi „villantós dolgok”. 

Hozzávalók: kelkáposztalevelek, olaj, só

Elkészítés:

A kelkáposztaleveleket folyó vízben mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel. Vágjuk ki a vastagabb ereit, vagy ezek mentén tépkedjük tetszőleges darabokra. 
Melegítsük elő a sütőt 200°C-fokra. Fektessünk a tepsire sütőpapírt, a kelkáposztaleveleket olajszóróval permetezzük be, vagy ecsettel vékonyan kenjük be valamilyen finom olajjal, szórjunk rá nagy szemű kristálysót és süssük 4-5 perc alatt ropogósra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése