2014. július 3., csütörtök
Zsenge zöldborsóleves petrezselyemmel
A zsenge zöldborsónak, cukorborsónak nincs párja, talán csak a zöldbab... Mindkettőből csodás levesek, köretek, saláták készíthetők. A hangsúly a zsengeségen van. A zsenge zöldborsó nyersen is nagyszerű csemege. Nagyon sokoldalúan felhasználható, elkészítése sem bonyolult, két-három hozzávalóból, pár perc alatt finom leves, saláta kerülhet az asztalra. A borsó és a sárgarépa, szerintem ideális párosítás.
Fűszerezése: petrezselyemlevél, só bors, de kitűnő hozzá a mentalevél is. Készülhet csak vízzel, de csirkealapléből még finomabb. Ízesíthetjük tejföllel, citrommal, készíthetünk belőle krémlevest mentával. Most van a szezonja, nem érdemes kihagyni. Konzerv vagy mélyhűtött borsóból nem az igazi.
Borsóleves receptek:
Zsenge zöldborsóleves
Mentás zöldborsóleves
Citromos-tejfölös zöldborsóleves
A kihagyhatatlan borsóból készült saláták:
Snidlinges cukorborsó saláta
Sárgarépás cukorborsó saláta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Anna, mar gyerek korom ota imadom a friss borso levest, de nalunk itt Floridaban ritkan jutunk hozza a zsenge borsohoz...sajnos! Igazan guszta, es finom a zsenge borso levesed!
VálaszTörlésIgen, mi is nagyon kedveljük, itt nem probléma a beszerzése, szezonban kapható minden piacon
VálaszTörlésIgazán kitűnő leves, saláta, köret készíthető belőle...