2014. május 22., csütörtök
Insalata caprese, cukkinival, juhgomolyával
A paradicsom, a sajt és az extra szűz olívaolaj igazi "jóbarátok". Ebből a három összetevőből bármikor összedobható egy elegáns előétel. Ragyogó példája ennek az olaszok nagy "találmánya", az Insalata caprese. Az eredmény minden esetben az alapanyagok minőségén és a tálaláson múlik. Ha a fantáziánkra hagyatkozunk és megpróbálunk szakítani a zöldségek hagyományos karikára/kockára vágásával, különlegesen szép, nemcsak szájnak, szemnek is ingere fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Ennél az előételnél is a szeletelésen és a hozzávalókon van hangsúly. Szerencsére már a piacon kapható paradicsomoknak van íze, igaz ez még nem a napérlelte nyári paradicsom, de már más, mint a téli, "ízenincsek". Tehát, a zöldségeket szeleteljünk fel, és rendezzük el a tányéron. Sózzuk meg nagyszemű tengeri sóval, daráljunk rá borsot, és locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal. Tépkedjünk rá bazsalikomlevelet. Kész. Ennyi.
Címkék:
előétel,
insalata caprese,
juhgomolya,
olasz konyha,
paradicsom,
saláta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tényleg gyönyörű lett :)
VálaszTörlés