2013. július 5., péntek
Kenyérgomba – nyersen, sütve
A kenyérgomba a galambgombafélék közé, a tejelőgombák csoportjába tartozó ehető gombafaj. Most találkoztunk vele először, úgyhogy a gombászás után első utunk a gombavizsgálóhoz vezetett. Megerősítette feltételezésünket, hogy jó, ehető gombát találtunk.
Mivel a galambgomba – az egyik nagy kedvencem –, is ehető nyersen, ezt is megkóstoltam, és igazán finomnak találtam. Az íze markánsabb a galambgombáénál, húsa keményebb, roppanósabb. Nyersen hajszálvékonyra szeletelve, salátákhoz keverhető, igazán különlegessé ízgazdagsággá teszi a salátát.
Sütve is nagyon finom, ízesítése só, frissen őrölt bors és petrezselyemlevél.
A fotón látható módon szeleteljük fel, és kevés olajon, vagy vajon süssük oldalanként 3-4 percig. Tálaljuk azonnal, petrezselyemlevéllel megszórva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörü ez a fajta gomba, hasonlit a Portobello gombához. Nagyon szeretek mindenféle gombát, szép a fotók!
VálaszTörlés