2013. június 28., péntek
Partifalatok – „ Még, még, még...,”
Ha vendéget várunk, a partifalatok igazi Jolly Jokerek. Pillanatok alatt elkészülnek, frissek, változatosak, előre is elkészíthetők. Az alap lehet, baguette, kifli, de avokádó borsó, uborka. Különleges ízvilágú szendvicseket készíthetünk zöldség és gyümölcs kombinációjával is.
A bagettet megkenhetjük vajjal, fűszervajjal, pástétommal, sajtkrémmel, tapenade-al, vagyis olívakrémmel. A tapenade fekete olajbogyóból, kapribogyóból, tejben áztatott, sótalanított szardellafiléből és fokhagymából, olívaolajjal készített, borssal fűszerezett krém. Delikátesz boltokban kapható, de elkészíthető házilag is, amihez a hozzávalókat mozsárban törjük össze, keverjük ki az olívaolajjal, majd ízesítsük frissen őrölt borssal, esetleg citromlével és konyakkal.
A füstölt lazacos, garnélás partifalatokhoz, szendvicsekhez igazán passzol a keményre főtt tojás, a kapor, az olíva-és kapribogyó, a szalámishoz, kolbászoshoz – a csemegeuborka, paprika. A sajtkrémes változathoz nagyon finom a szőlő és a dió.
Természetesen nem feledkezhetünk meg a kaviáros partifaltokról sem, amihez kenjük meg a kenyérkét, bagettet jófajta vajjal, halmozzuk rá a kaviárt, tegyünk rá egy hámozott szelet citromot. Egyszerű és csodás.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mindegyiket imádom:) Engem nem lenne érdemes meghívnod, mert egymagam befalnám az összest:)
VálaszTörlésCsak ismételni tudlak: még, még, még! :)
VálaszTörlésÉn is csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy jöhet még...:)
VálaszTörlés