2013. március 11., hétfő

Céklachips


A lila burgonyából készített chips sikerén felbuzdulva, most céklachips készült a konyhámban. Jó ötletnek bizonyult, finom és szép lett. 

Elkészítése egyszerű, a lényeg: a nagyon vékonyra szeletelt cékla, mivel csak így távozik belőle gyorsan a víz, így lesz igazán ropogós.

Elkészítés:
A céklát megmostam, meghámoztam, felszeleteltem, és bő, forró olajban a szeleteket kis adagokban ropogósra sütöttem. A kész chipseket papírtörlőre kiszedtem, hogy felesleges olaj ne maradjon rajta. Tálaláskor nagy szemű Himalája sót szórtam rá, ami csodásan olvad a szájban, de só nélkül is kitűnő.


2 megjegyzés:

  1. Nálunk is nagy kedvenc, csodaszép lila ropogtatnivalókat készítettél :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a színe, és nagyon guszta is, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés