2013. január 1., kedd
Hal... saláta, halsaláta
A szilveszteri evés-ivás után, ha úgy délután három körül ebédre, macskajajt gyógyítandó, megvolt a korhelyleves, recept talán majd jövőre..., akkor vacsorára már csak valami saláta jöhet szóba, legalábbis nálam. Ha lúd, legyen kövér alapon, a salátát dobjuk fel füstölt hallal, tojással. A saláta bármilyen zöldséggel gazdagítható, az kerül bele, ami éppen van a háznál.
Elkészítés:
A salátát tépkedjük darabokra, tehetünk bele csíkokra vágott, vagy gyalult sárgarépát, uborkát, paprikát, retket..., daráljunk rá sót, borsot, cseppentsük rá olívaolajat és balzsamecetet. Kész.
A halsalátához főzzünk meg keményre 2-3 tojást, szeleteljük fel. Vágjunk egy hagymát kis kockákra. A füstölt halat, ez lehet lazac, vajhal, tokhal, vágjuk vékony csíkokra. Adhatunk hozzá kis kockára vágott kaliforniai paprikát. A hozzávalókat keverjük jól össze, locsoljuk meg citrom- vagy lime-lével, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemlevéllel vagy/és kaporral.
Kevés olívaolaj vagy majonéz is keverhető hozzá. Tálaljuk lehűtve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Igazán gusztusos, jó kis vacsi lenne!
VálaszTörlésNagyon guszta, tényleg jó kis könnyű vacsora! :)
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok!!
VálaszTörlés