2012. szeptember 27., csütörtök
Túrós pogácsa
Gyors, egyszerű recept, ezzel bárki megpróbálkozhat. Elrontani gyakorlatilag nem lehet, és nem mellesleg nagyon finom.
Hozzávalók: 250 g vaj, 250 g túró, 250 g liszt, só, ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze, hűtőben pihentessük pár órát vagy egy éjszakát. Ezután nyújtsuk és szaggassuk ki, tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg sajttal, sóval, szezámmaggal stb.).
Előmelegített sütőben 190°C fokos sütőben süssük meg.
A receptért köszönet Gabriellának és Anriettnek az ügyes, dolgozó brüsszeli anyukáknak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyszerű és nagyszerű, nálunk nagy kedvenc...:)
VálaszTörlésHoppá :-), itt is érvényes, hogy egy újszülöttnek minden vicc (recept)új :D ...
VálaszTörlésMentem is a receptet, tényleg egyszerűen elkészíthető! :) És ha olyan finom is, amilyennek látszik, akkor mindenképpen sütésre érdemes! :)
VálaszTörlésÉS még hozzátenném, hogy gyerekekkel is remekül elkészíthető. A fiam kb 3 éves kora óta segít szaggatni a pogikat, mostanra pedig már (4,5 éves) nemcsak szaggatja, hanem tepsibe rakja és tojással is megkeni. Nekem elég jelen lenni és csodálni Őt (na meg vigyázni, hogy teljesen ne szabaduljon el a pokol a konyhában... :-)
VálaszTörlés