2012. június 9., szombat

Meggyes lassi


A lassi tradicionális indiai, joghurt alapú ital, sós vagy édes. Panjabi tartományból származik, eredetileg joghurtból, vízből és indiai fűszerekből készítették. Tradicionálisan ez egy pikáns, sós ital, esetleg durvára őrölt köménnyel fűszerezve. A lassi édes változata fűszerek helyett különböző gyümölcsökből és cukorból készül, legismertebb és legelterjedtebb a mangó lassi.
Mivel nálunk a mangó nem igazán „honos”, meg különben is a helyben termelt és szezonális zöldségeket, gyümölcsöket részesítem előnyben, most a lassit is meggyből készítettem.
Meggyből készíthetünk télre szörpöt, dzsemet, zselét, vagy eltehetjük simán cukorban rummal, vagy konyakkal.

Hozzávalók: 250 g natúr joghurt, 250 g meggy, 2-3 kanál cukor

Elkészítés:
A meggyet megmostam, kimagoztam, a joghurttal és a cukorral összeturmixoltam. Hűtőben egy pár óra alatt jól lehűtöttem és jéghidegen tálaltam. Nagy melegben tört jeget adva hozzá, igazán hűsítő ital.


6 megjegyzés:

  1. Imádom a lassit, bár meggyeset még sosem ittam, de mindenféle gyümölcsöt nagyon szeretek, ezt is szeretném. A színe gyönyörű:)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ittal lassit, de egyszerűnek és finomnak tűnik. Azt hiszem kipróbálom. Köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés
  3. Ilyen finom gyümölcsturmixokat én is szoktam készíteni joghurttal,nem is tudtam hogy lassit iszok...
    Finoom!

    VálaszTörlés
  4. Szep szine is van...imadom a lassit, plane a meggyeset!

    VálaszTörlés