2012. május 29., kedd

Citromos zöldborsóleves


A mentás és a zsenge zöldborsóleves után, itt van a tejfölös, citromos variáció. Ez is mesefinom. Elkészítése megegyezik a natúr változattal, annyi különbséggel, hogy a főzés befejezése előtt belekevertem 50 g krémes joghurt és 50 g tejföl keverékét, ügyelve a hőkiegyenlítésre (hogy a tejfölös keverék ki ne csapódjon).
Tálaláskor citrommal ízesítettem.

6 megjegyzés:

  1. Hú,jó kis üde tavaszi leves. Kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon üde, azt hiszem még a zöldborsóval is megbarátkoznék ha elém tennének egy ilyen tálkával!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fantasztikus, még így nem készítettem, de kipróbálom, köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom, tavaszias változat!!!

    VálaszTörlés
  5. Szép leves :) és finom is lehet..., hogy készíted a csipetkét?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet ez a leves!!!

    VálaszTörlés